Druhoválečný wargamingový titul Flames of War dostává nový starter set
Novinka zdroj: Battlefront Miniatures

Druhoválečný wargamingový titul Flames of War dostává nový starter set

7. 2. 2023 12:34 | Wargaming | autor: Ondřej Partl |

Na ZeStolu se vás postupně snažíme seznámit s různými wargamingovými tituly, jako je třeba sci-fi Deadzone, fantasy Conquest, druhoválečný Bolt Action nebo třeba fantasy Kings of War. A jestli jste se nás už naučili číst pravidelněji, možná jste stihli vypozorovat, že skvělou příležitostí pro seznámení s těmito hrami jsou nové startovní sety. A nejinak tomu je i u další druhoválečné wargamy Flames of War.

Tento titul od novozélandské společnosti Battlefront Miniatures existující již přes 20 let umožňuje zažít nejznámější i ty méně známe bitvy z tohoto brutálního období. V nich využijete velký zástup detailních jednotek, mezi nimiž naleznete pěchotu, tanky, dělostřelectvo či různá obrněná vozidla. Vozidla jsou navíc unikátní tím, že jsou vytvořená ze dvou materiálů. Zatímco trupy jsou vyhotovené z polyesterové pryskyřice nabízející kvalitní zpracování detailů, tak menší a poněkud „křehčejší“ části jsou odlité z bílého kovu, aby byla zajištěná robustnost.

Jak jste ale už asi díky úvodu odtušili, tak právě tato hra má na cestě zcela nový starter set. Ten nese název Clash of Steel a utkají se v něm německá vojska proti těm sovětským. Již tradičně tedy platí, že v případě jeho koupě dostanete všechny potřebné komponenty a informace, které jsou vyžadované k tomu, abyste se mohli pustit do zdejšího válčení.

Samozřejmě se zde tedy dostanete k slušné vojenské výbavě, kdy na německé straně naleznete legendárního Panthera, Panzerkampfwagen IV či Jagdtigera, přičemž tato těžká mašinérie je doplněná o jednotky granátníků. Na straně Sovětů zase naleznete legendární T-34, IS-2, samohybné dělo ISU-122 či obrněné vozidlo BA-64, opět doplněné o několik členů pěchoty. Tyto jednotky ještě doplňují jejich karty, kompletní pravidla a 20 kostek.

Cenovka tohoto nového startovního balíčku hry Flames of War byla stanovená v přepočtu zhruba na 1 500 korun. Naleznete ho v oficiálním obchodě, kde si ho můžete předobjednat a kde samozřejmě musíte počítat s docela tučnou dopravou, pokud se tedy produkt nedostane do některé z českých specializovaných prodejen.

Nejnovější články