Futuristický wargaming Firefight vás s novou startovní sadou zavede na hranu příčetnosti
Novinka zdroj: Mantic Games

Futuristický wargaming Firefight vás s novou startovní sadou zavede na hranu příčetnosti

27. 6. 2024 9:00 | Wargaming | autor: Ondřej Partl |

Společnost Mantic Games má ve svém portfoliu hned několik wargamingových projektů, kam patří i sci-fi univerzum Warpath. Pod něj spadají tři tituly – skirmishovka Deadzone; Warpath zaměřený na obrovské střety; a nakonec Firefight, kombinující prvky obojího a dávající velký důraz na různá vozidla. A právě do posledního zmíněného se aktuálně chystá nová startovní sada.

Nese jméno Edge of Sanity a jak to u podobných krabic bývá, skryje v sobě v podstatě veškeré potřebné komponenty na to, aby se mezi sebou mohli utkat dva hráči. Řečí čísel tu mluvíme o více než 70 figurkách, doplněných o knihu pravidel, ukazatele a šesti i osmistěnné kostky. Jedna strana se ujme velení ušlechtilých Asterianů (v orig. Asterians), zatímco druhá se zhostí prozatím nejnovější galaktické hrozby – Nočních lovců (v orig. Nightstalkers).

Obě strany barikády budou mít k dispozici 37 figurek. U Asterianů půjde o 20 plastových Marionetů, 4 podpůrné drony, 6 Cypherů a 6 Matsudanů. Lovci zase mezi svými řadami přivítají 20 Scarecrowů, 10 Reaperů a 6 Butcherů/Ravagerů. Vznešené frakci bude velet resinový Cypher Prime, zatímco na druhé straně se objeví Shade.

Set, jenž dobře poslouží jako vstupenka do místního světa, vyjde v přepočtu na 3 250 korun. Pokud byste náhodou už nějaké produkty z Firefightu vlastnili z dřívějška, vybrané bojovníky půjde zakoupit i samostatně v menších baleních. Zatím se stále jedná o předobjednávku, jelikož odesílání započne 15. července.

Nyní je ovšem dobrá chvíle do hry naskočit, protože před dvěma roky dorazila druhá edice, zatímco minulý rok došlo na přepracovaná a doladěná pravidla, která mimo jiné lépe vyvážila jednotlivé strany, upravila některé statistiky a přidala režim Annihilation Games, kde se poškozuje zadní část vozidel, jejich motory a další. Všechny tyhle zmíněné změny jsou už součástí nového starter setu.

Nejnovější články