Spoluzakladatel studia Warlord Games se pro vážnou nemoc do kanceláří už nevrátí
Novinka zdroj: Paul Sawyer

Spoluzakladatel studia Warlord Games se pro vážnou nemoc do kanceláří už nevrátí

9. 9. 2024 16:30 | Wargaming | autor: Patrik Hajda |

Paul Sawyer je jedním ze dvou zakladatelů společnosti Warlord Games, která již 17 let vyrábí na figurkách založené válečné hry z nejrůznějších historických období a konfliktů. Spousta hráčů ho zná ale i z 90. let, kdy ve firmě Games Workshop pracoval na časopisu White Dwarf.

Jeho život probíhal hladce až do letošního dubna, kdy zkolaboval v Londýně na festivalu válečných her Salut. Doktoři se nejprve domnívali, že ho postihl infarkt, ale další šetření bohužel odhalilo krutou pravdu – Sawyer má na mozku jednu z nejagresivnějších a nejsmrtelnějších forem nádoru.

Ve svém oznámení prozradil, že se s nemocí lékaři snaží bojovat, ale reálně ji nemůže porazit a snaží se přijmout skutečnost, že mu odhadem zbývá pouhých 12 měsíců života. Jeho dlouholetý parťák a spoluzakladatel studia Warlord Games John Stallard potvrdil, že se Sawyer do čela studia už nevrátí.

Nicméně Sawyer má v plánu se ukázat 21. září na akci Open Day, aby se tak ještě jednou potkal se svými přáteli a fanoušky. Své poslední měsíce na tomto světě pak hodlá strávit mezi blízkými a těší se na prosinec, kdy se poprvé stane dědečkem.

Nejnovější články