České Asmodee chystá lokalizaci her Mass Effect, The Dead Keep, Nova Era či Hutan
Novinka zdroj: Modiphius Entertainment

České Asmodee chystá lokalizaci her Mass Effect, The Dead Keep, Nova Era či Hutan

7. 10. 2024 8:45 | Deskovky | autor: Patrik Hajda |

České vydavatelství Asmodee Czech Republic (dříve Blackfire) na svém vlastním festivalu Asmocon oznámilo celou řadu her, jichž se v budoucnu dočkáme v češtině. Potěší jak příznivce rodinného hraní a milovníků párty her, tak i zkušené matadory, kteří si potrpí na náročné tituly.

Jedním z největších oznámení je jistě překlad deskové hry Mass Effect: The Board Game – Priority: Hagalaz podle slavné videoherní ságy. Autorem je slovutný Eric M. Lang (Blood Rage) a původním vydavatelem Modiphius Entertainment, který má na svědomí i deskovku podle Skyrimu, kterou rovněž počeštilo Asmodee.

Druhou velkou počeštěnou hrou je The Dead Keep od studia CMON, která vyšle na kooperativní dobrodružství až šest hráčů. Český vydavatel o ní hovoří jako o „Gloomhavenu od studia Cool Mini Or Not“ a hru vydá rovnou i s rozšířením.

I další velká hra pochází z dílny CMON. Jmenuje se Nova Era a nedávno jsme vám ji představili v samostatném článku. Fanoušci Heatu a ilustrací Vincenta Dutraita se zase mohou těšit na nový projekt těchto talentovaných tvůrců, kterým je budování indonéského deštného pralesa Hutan – Život v pralese.

Dále se fanoušci hry Kroniky Avelu mohou těšit na Legendy z podhradí, tedy novou hru zasazenou do stejného světa, která svou kooperativní kampaní a deckbuildingem potěší trochu starší hráče. Dorazí do Vánoc a pochlubí se neoprenovou podložkou, foilovými kartami i rozšířením.

Ze zbylých oznámení jsou tu ještě Infiltrátoři, tedy kooperativní dedukční hra s 20 scénáři; rodinná aukce ovoce v Banánovém přístavu; rozšíření Alpine pro Smíšený les; a konečně ještě Příšerný terapeut, tedy další zvrácenost od tvůrců Výbušných koťátek, která si svou nekorektností nezadá s Shit Happens.

Nejnovější články